Com arqueter, vaig començar la meua formació dintre de l’escola de Lutheria de Cremona, on en un curs d’especialització sobre lutheria vaig assistir a un taller de 100 hores al voltant del manteniment de l’arc.

Amb aquesta iniciació i trobant-me a gust treballant els arcs, vaig decidir augmentar la meua formació com arqueter inscrivint-me al centre “C.F.P. de Cremona” (Itàlia) que és l’única escola al món sobre arqueteria, després del tancament de l’escola d’arqueteria de Mirecourt (França) a meitat del 1900.

La formació en aquest centre està dividida en dos anys; té un primer, que a més dels complements de tecnologia de materials, estilística, història de l’arc,... comença estudiant i construint arcs barrocs sense corba per passar a l’arc barroc amb corba dels diferents instruments.

El segon any dedicat a la construcció de l’arc modern, compta amb una important secció de restaure així com altra de manteniment dels arcs i les seues diferents parts i materials. Aquest any va acompanyat de formació en quant a estilística de l’arc modern, orfebreria pel tractament dels materials preciosos utilitzats així com treball de gravats en or i argent, i restauració dels arcs.

Després del pas satisfactori per aquest centre, la meua formació va estar incrementada notablement per l’experiència de treballar al taller del prestigiós mestre arqueter Emilio Slaviero www.emilioslaviero.it , on vaig tindre a més dels seus consells en quant a construcció i restaure, el contacte directe amb la realitat del món de l’arqueteria, així com tindre a les mans les joies dels autors clàssics francesos des de Tourte fins l’actualitat.

Els estudis, pràctica i experiències viscudes a Cremona en quant a arqueteria em permeten construir, mantindre i reparar els diferents arcs amb qualitat, així com ajudar i orientar un músic o col·leccionista en cas de voler adquirir un bon arc clàssic francés, alemà o italià.

www.violines.info© Llorenç Fenollosa i Gimeno